Vraag:
dinsdag, 26 augustus 2008

Hallo
Wij hebben twee kinderen die beide nog in bed plassen.
Het betreft een meisje van bijna 11 jaar en een jongen van 8,5 jaar.We hebben de plaswekker al geprobeerd bij beide kinderen,maar ze slapen er doorheen.
's Avonds wakker maken en laten plassen doen we ook al,maar dan nog zijn ze 's morgens meestal nat.
Beide kinderen vinden het bedplassen erg vervelend.
Het valt mij trouwens wel op dat de urinelucht heel sterk is als ik de bedden verschoon,en het ondergoed.
Kan het ook met een urinewegontsteking te maken hebben?
Weet u ook een oplossing om het bed droog te houden.Ik gebruik nu celstofmatjes met een badlaken erover,maar dat is ook een dure oplossing. Luierbroekjes willen ze liever niet.

Antwoord:
vrijdag, 29 augustus 2008

Hallo,
Om een urineweginfectie uit te sluiten zou u de huisarts moeten raadplegen, de kans dat daardoor het bedplassen in stand wordt gehouden is niet zo groot, zeker niet bij jongens. Uw kinderen worden niet wakker van de plaswekker, misschien zou u de huisarts kunnen vragen of de kinderen als extra ondersteuning bij de plaswekker, Minrin mogen gaan gebruiken. Daardoor wordt de blaas minder snel vol en worden ze misschien gemakkelijk wakker als het nodig is op een later tijdstip in de nacht.
Ook kunt u het boek: Bedplassen, daar wil je vanaf! raadplegen, de therapie met de combinatie van plaswekker en Minrin heet de ĎTurbotrainingĒ.
Eventueel kunt u op deze site vinden welke deskundige bij in de buurt begeleiding bij Droogbedtrainingen geeft. Soms werkt het beter om dit soort zaken uit handen te geven.
Succes,
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag