Vraag:
woensdag, 24 september 2008

hallo mevrouw Zwaan Mulder,

Al eerder heb ik hier een vraag gesteld over mijn dochter van nu 5 jaar oud. Nu nog maar een.

Inmiddels heeft Julie, door het gebruik van laxeerpoeders geen last van blaasontstekingen meer gehad. Het bleek dat ze helemaal vol ontlasting zat. Een hele opluchting voor ons nu het beter gaat en totaal geen last meer heeft van incontinentie overdag (met ongeverr 3 poedertjes in de maand!)'

Helaas voor haar, blijft het bedplassen een probleem. We hebben het wachtwoord langdurig geprobeerd, zelfs met zelfgetekend boekje met daarin voor de hele week een woord. Helaas krijgen we haar rond de klok van 21.00-23.00 uur niet wakker. Wat we ook doen, washandje, hard roepen, kietelen, ze wordt boos en huilt en wordt niet wakker. Daarmee dus gestopt nu.
Ook had ik haar op een soort kraammatje laten slapen zonder onderbroek, luier en pyamabroek aan zodat ze zou merken als ze nat was en meteen zou voelen als ze een plas deed.. Dit levert op dat ze vroeg in de ochtend als het mis is gegaan wakker wordt, maar vroeg in de avond niet.

Ze huilt iedere avond als we haar luier aanden, of het matje in bed leggen. Ze denkt zo lief mee maar weet het zelf ook niet.

Heeft u tips?
Met dank,
kim Wintermans

Antwoord:
vrijdag, 26 september 2008

Hallo,
Dat uw dochtertje nu niet meer geobstipeerd is en geen blaasontsteking meer heeft is al een heel goede ontwikkeling en goede voorwaarde voor droog leren slapen. Toch denk ik dat u haar nog meer tijd moet gunnen, want ze is met vijf jaar nog erg jong en als u haar "tegen heug en meug" wilt proberen te wekken heeft u kans dat het op latere leeftijd nog veel moeilijker gaat.
Als ze over een jaar nog geen blaasontsteking weer heeft gehad zou het opnieuw kunnen proberen maar nu is het beter nog even geduld te hebben om alles wat meer uit te laten rijpen.
Sterkte bij het bewaren van uw geduld.
Hartelijke groet van Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag