Vraag:
dinsdag, 21 oktober 2008

Mijn zoon thijs (7) was voor zijn 3e jaar helemaal zindelijk, dag en nacht. Dat ging een tijdje heel erg goed, en daarna zeg vanaf 3 en half zag je dat het gebeurde dat ie te laat ging, de vraag was haalt ie de wc of niet. 's nachts waren er sporadisch ongelukjes.. Vanaf groep 2 ging het echter steeds slechter. Langzamerhand kwam het steeds vaker voor dat ie 's nachts nat was. Later ook af en toe een ongelukje overdag ook weleens met ontlasting.
Nu is het een jaar een drama. We hebben voor 's nachts een plaswekker geprobeerd, enig voordeel daarvan was dat ie wakker werd. Ik heb belonen geprobeerd, helpt ook niet echt.
urine laten onderzoeken, geen blaasontsteking.
De afgelopen weken is het helemaal raak.
Overdag 3-5 natte broeken, iedere nacht een schone pyama en 2 a 3 keer per week kan ik het bed verschonen.
Ik laat hem nu regelmatig thuis plassen, maak hem 23.00 wakker en zet wekker op 4.45 om te laten plassen. Dat gaat op zich redelijk.
Het gekke is dat ie op school voor zover ik beoordelen kan geen ongelukjes heeft.
Heb op school een gesprek gehad met juf hoe het ging en of ie gepest wordt.
Op school waren geen bijzonderheden bekend.
Tijdens tv kijken zie je dat ie begint te wiebelen als ie moet, maar als je dat zegt, zegt ie van niet.
Als je vraagt of ie het voelt aankomen zegt ie of niks of hij zegt soms wel, soms niet.
Ik heb het idee dat de knop in zijn hoofd weer om moet,wanneer ie plassen moet (te vaak genegeerd misschien)
Maar hoe krijg ik dat voor elkaar.
Alle mogelijkheden die ik verzinnen kan heb ik geprobeerd, nu wil ik graag weten of jullie nog mogelijkheden zien.

Ik ben een beetje wanhopig, thijs vind het ook niet echt leuk, dus ik hoop dat jullie ons weer op weg kunnen helpen, want dit is geen doen.

Met vriendelijke groet,

Petra de groot

Antwoord:
vrijdag, 31 oktober 2008

Hallo,
Hallo,
Het zou kunnen dat Thijs een beetje een kramperige blaas heeft ontwikkeld, die kinderen moeten overdag vaak plotseling voor een kleine portie naar de WC. Omdat ze vaak aandrang ervaren vallen de eerste signalen soms na verloop van tijd niet meer op.
Het is belangrijk om na te gaan of Thijs regelmatig naar de WC gaat voor zijn ontlasting, want obstipatie kan een kramperige blaas veroorzaken. En door hem ís nacht meer dan eenmaal op te nemen werkt u eerder in de hand dat hij sneller zijn blaas vol heeft ís nachts waar hij niet meer zelf wakker van wordt, dus wekken rond 4 uur kunt u beter mee stoppen. Beter is het om over enige tijd de plaswekker nog eens opnieuw te proberen en intussen Thijs overdag goed te laten drinken,
Succes, Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag