Vraag:
dinsdag, 28 oktober 2008

Hallo mevrouw Mulder,

Wij hebben een zoontje van 5 jaar die sinds z'n 3e verjaardag overdag zindelijk is, met soms eens een klein ongelukje overdag. 's nachts lukt het echter totaal niet. Hij vindt het ook helemaal niet erg dat hij dan in z'n luier plast. Als ik hem dan om 22 uur wil wekken is z'n luier bijna altijd al nat. Hoe krijg ik hem zover dat hij ook gemotiveerd wordt en hoe krijg ik hem 's nachts droog?

Antwoord:
vrijdag, 31 oktober 2008

Hallo,
Het zou kunnen dat hij een beetje een kramperige blaas heeft ontwikkeld, die kinderen moeten overdag vaak plotseling voor een kleine portie naar de WC. Omdat ze vaak aandrang ervaren vallen de eerste signalen soms na verloop van tijd niet meer op.
Het is belangrijk om na te gaan of uw zoontje regelmatig naar de WC gaat voor zijn ontlasting, want obstipatie kan een kramperige blaas veroorzaken. En door hem ís nacht meer dan eenmaal op te nemen werkt u eerder in de hand dat hij sneller zijn blaas vol heeft ís nachts waar hij niet meer zelf wakker van wordt. Ik vind uw zoontje ook nog een beetje te jong om nu al actief aan de slag te gaan. Daarmee kunt u beter even wachten tot na de winter.
Hartelijke groet van Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag