Vraag:
donderdag, 6 november 2008

wij hebben een zoon van bijna 12. Momenteel is hij, als ik hem niet wek iedere nacht nat. Nu gaat hij gemiddeld rond half tien slapen om 24.00 uur wek ik hem en om half vier staat de wekker bij hem waar ik dan door het lange laten gaan wakker van word en hem wakker maak om te plassen dan is er s'morgens een vaste tijd half acht.Zo gaat het voor hem wel maar mij is dit niet vol te houden.We zijn op zijn achtste begonnen met een plaswekkertraining, met niet het gewenste resultaat, dit op zijn tiende nogmaals geprobeerd weer geen resultaat Vorig jaar om deze tijd heeft hij vijf dagen een droogbedtraining gedaan in het ziekenhuis in zutphen, en met de nodige instructies verder door gegaan met goed resultaat. Eerst ging het goed maar na verloop van tijd ging het weer steeds vaker mis met als eindresultaat dat hij zelf niet wakker wordt van de seintjes die eventueel gegeven worden en ook niet van de gezette wekker op gezette tijden wakker word.Wat ik lastig en moeiijk vind is om er zelf heel veel energie in te steken, en het gevoel te hebben dat hij het wel kan, omdat hij dat ook laat zien wanneer hij er vol in alle aandacht aan werkt, maar wanneer de aandacht verslapt en hij andere zaken voor laat gaan het hek weer van de dam is. Verder word ik moe van de eindeloze discussies die daar door hier in huis los barsten iedereen weet het op zijn of haar manier weer t beste en daar is niemand mee geholpen is daar ook begeleiding voor of een noodtelefoon?

Antwoord:
dinsdag, 11 november 2008

Hallo,

Uw zoon is vorig jaar in Zutphen voor training geweest begrijp ik , misschien zou u met hun kunnen overleggen of zij uw zoon telefonisch kunnen begeleiden.
Wanneer dit alles niet succesvol is en uw zoon erg gemotiveerd is om droog te worden zou u t.z.t. een afspraak op het droogbed- en bekkencentrum kunnen maken.

Met vriendelijke groeten,
Ini Diek, continentieverpleegkundige

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag