Vraag:
donderdag, 6 november 2008

wij hebben een zoon van bijna 12. Momenteel is hij, als ik hem niet wek iedere nacht nat. Nu gaat hij gemiddeld rond half tien slapen om 24.00 uur wek ik hem en om half vier staat de wekker bij hem waar ik dan door het lange laten gaan wakker van word en hem wakker maak om te plassen dan is er s'morgens een vaste tijd half acht.Zo gaat het voor hem wel maar mij is dit niet vol te houden.We zijn op zijn achtste begonnen met een plaswekkertraining, met niet het gewenste resultaat, dit op zijn tiende nogmaals geprobeerd weer geen resultaat Vorig jaar om deze tijd heeft hij vijf dagen een droogbedtraining gedaan in het ziekenhuis in zutphen, en met de nodige instructies verder door gegaan met goed resultaat. Eerst ging het goed maar na verloop van tijd ging het weer steeds vaker mis met als eindresultaat dat hij zelf niet wakker wordt van de seintjes die eventueel gegeven worden en ook niet van de gezette wekker op gezette tijden wakker word.Wat ik lastig en moeiijk vind is om er zelf heel veel energie in te steken, en het gevoel te hebben dat hij het wel kan, omdat hij dat ook laat zien wanneer hij er vol in alle aandacht aan werkt, maar wanneer de aandacht verslapt en hij andere zaken voor laat gaan het hek weer van de dam is. Verder word ik moe van de eindeloze discussies die daar door hier in huis los barsten iedereen weet het op zijn of haar manier weer t beste en daar is niemand mee geholpen is daar ook begeleiding voor of een noodtelefoon?

Antwoord:
woensdag, 19 november 2008

Hallo,
Jullie hebben al zo vaak zo veel geprobeerd dat uw zoon volgens mij in aanmerking kopmt voor de Droogbedcursus in het Droogbedcentrum.
Om voor Droogbedcursus in aanmerking te komen doen we eerst een intake, dat houdt een kennismaking in en enkele eenvoudige, niet vervelende onderzoeken. Daarna zullen wij verder telefonische afspraken hebben tot uw zoon aan de beurt is als dat dan nog nodig is, de wachtlijst is enkele maanden. De Droogbedcursus is voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar die alles hebben geprobeerd om van het bedplassen te worden verlost. Een groep bestaat uit 6 leeftijd- en lotgenoten, ze zijn 4 nachten intern, waarbij we de manier van slapen zodanig proberen te veranderen dat men wel wakker wordt van signalen van de blaas. Er is gelegenheid voor dagelijks telefonisch of emailcontact met thuis. Overdag hebben we in groepsverband ook leuke recreatieve activiteiten, we hebben fietsen en de groep gaat o.a. een keer op survival in het Staphorsterbos. Voor de recreatieve activiteiten vragen we een eigen bijdrage van Ä 100, verder wordt alles door de verzekering vergoed, die wil dan wel graag een verwijsbrief van de huisarts. U kunt een afspraak maken voor een intake op werkdagen tussen 9 en 12 uur op nummer: 0522.233850.
Met hartelijke groeten,
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag