Vraag:
zondag, 9 november 2008

hallo,

Onze dochter is 6 jaar. Vanaf 3,5 jaar is ze overdag zindelijk. 's nachts is ze nog niet droog gebleven. Ook klaagt ze af en toe over wat pijn bij plassen. Ze is al een paar keer getest op blaasontsteking (negatief) en heeft ook al eens een zalfje tegen schimmels gehad. De klachten blijven af en toe terug komen (volgens mij heeft het te maken met 's nachts niet droog zijn) en zindelijk worden lukt niet. Ook niet met een beloning in het vooruitzicht. Wanneer moeten we actie ondernemen? En welke actie dan (huisarts? plaswekker?)

Mvg. Petra Richters.

Antwoord:
woensdag, 19 november 2008

Hallo,
U kunt beginnen met een "Niet Medicamenteuze therapie" zoals die beschreven staan op deze site zoals "Wekken met Wachtwoord" , maar ook de PRP oefeningen. Dat is een half uurtje na het naar bed gaan nog eens plassen, maar dan iets ontspannens doen in dat half uurtje, zoals een beetje lezen of muziek luisteren, ook kan het heel goed zijn een half uurtje de tijd te nemen om voor te lezen bijvoorbeeld.
De plaswekker is ook een goede methode, maar over het algemeen is dit niet zo'n handige periode om daarmee te beginnen. (Lange donkere en koude nachten en een drukke decembermaand).
Succes!
Zwaan Mulder


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag