Vraag:
maandag, 30 december 2002

mijn zoontje van 9 plast nog iedere nacht in bed zelfs door de luierbroekjes heen we zijn hiervoor ook al in wkz geweest maar die kunnen ons niet verder helpen omdat hij zelf niet wakker wordt van de wekker we hebben ook al medicijnen geprobeerd maar dat helpt ook niet

Antwoord:
dinsdag, 31 december 2002

Het is jammer dat de plaswekker en Minrin niet geholpen hebben. Misschien is het toch nuttig om na te gaan waardoor dat niet is gelukt. Ik geef u een paar opmerkingen in overweging, die een reden kunnen zijn waarom deze methoden niet aansloegen.
- De wekker is op een te jonge leeftijd gebruikt. Uw zoontje moet het zelf ook willen en leuk vinden om met de wekker te oefenen.
- Hij werd niet wakker van de wekker en hij is nog te jong om zelf te oefenen om er wel wakker van te worden

Wanneer hij niet wakker wordt van de wekker dan is het van belang dat hij leert de wekbaarheid te verhogen door voor het slapen gaan in te prenten dat hij wakker moet worden van de wekker of bijvoorbeeld een wachtwoord. U vindt daar informatie over op de site onder het hoofdstuk :Ētherapie, niet medicamenteusĒ.
- Bij terugval is niet onmiddellijk herstart met de wekker.

- Minrin is niet op het goede tijdstip gegeven. Wanneer hij meestal vroeg in de nacht wakker is dan moet hij Minrin ruim ( vlak voor tot een uur ) voor het slapen in genomen worden, maar wanneer hij in de loop van de nacht nat is kan de Minrin beter in genomen worden wanneer hij 2 uur geslapen heeft door een wekker te zetten of door hem wakker te maken.
- Minrin kan ook te laag gedoseerd zijn. Hij mag maximaal 2 tabletjes per nacht. Dit zou u nog eens met de huisarts kunnen overleggen, met name voor de kamp periode of vakantie. Hij kan het dan thuis van te voren uit proberen.
- Minrin is niet gebruikt in combinatie met een wekmethode of met de plaswekker. Na een droge periode moet eerst de Minrin worden afgebouwd.

Wanneer u niet verder komt is professionele hulp nodig. Dit is afhankelijk waar u woont. U kunt eens informeren bij de GGD afdeling jeugd bij u in de buurt.(zie ook onder links op de site) Verder zijn er een aantal ziekenhuizen die begeleiding geven, zoals in : Meppel, Dordrecht, Arnhem, Deventer, Hoorn, Almelo. Kijkt u ook nog even op de site bij links voor particulieren adviesbureaus. Ik wens u veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag