Vraag:
dinsdag, 31 december 2002

Ik heb eigenlijk niet zozeer een vraag die ik wil stellen maar wel mijn eigen eigen verhaal die ik hier wil vertellen.
Ik ben zelf al vanaf mijn geboorte tot aan mijn 16e jaar een bedplasser geweest. Vanaf mijn 12e jaar heb ik allerlei onderzoeken moeten ondergaan. Heb ook medicijnen moeten slikken (tot aan kalmeringstabletten aan toe) maar niks hielp. Men vertelde mij dat zodra ik zou gaan menstrueren het wel over zou gaan. Niet dus, het werd alleen maar erger.
Uiteindelijk heeft mijn moeder in een tijdschrift gelezen wat eventueel de oorzaken zouden kunnen zijn van het bedplassen. Een van die oorzaken was een scheefstaande bekken. Ik ben vervolgens bij een physiotherapeut terecht gekomen en hij constateerde inderdaad dat mijn bekken scheef stond. Het gevolg hiervan was dat als ik in bed lag mijn bekken een bepaalde druk op mijn blaas uitoefende en dus geen controle meer had over mijn blaas. Na 5 behandelingen bij de physiotherapeut heb ik nooit meer in bedgeplast. Sinds die tijd wordt ik ook gewoon wakker als mijn blaas vol is. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat wat mij overkomen is dit de oplossing voor iedereen is maar misschien is het wel iets wat meegenomen kan worden in een onderzoek voor bepaalde personen. Ik stuur deze mail n.a.v een berichtje wat bij ons in de krant stond.
Ik ben blij dat ik mijn verhaal op deze site kwijt kon en hoop dat jullie hier ook wat mee kunnen doen.
Met vriendelijke groeten,
Regina

Antwoord:
dinsdag, 31 december 2002

Dank jewel voor jouw verhaal. Je zegt zelf al dat niet voor iedereen de zelfde oplossing geldt. Het is belangrijk te achterhalen wat de oorzaak van het bedplassen is en daar is niet altijd even makkelijk achter komen. Ik ben blij dat de behandeling bij jouw geholpen heeft.

met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Bestuurslid KCB en incontinentietherapeute.

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag