Vraag:
donderdag, 2 januari 2003

Mijn zoon is elf jaar. zijn probleem is dat hij vooral overdag veel natte broeken heeft. Hij kan zelf niet goed aangeven wat de oorzaak is, wel zien wij dat het vaker gebeurt in tijden van 'spanning', zoals de feestdagen of een verjaardag, of spanning op school.Ook bij geconcentreerd computeren gaat het gauw mis.We kunnen soms aan zijn houding zien dat hij wel nodig moet, maar niet naar de w.c. gaat. er zijn dagen dat hij helemaal droog is , maar meestal liggen er 'savonds zo'n 3 tot vier onderbroeken in de was. Het zijn meestal kleine beetjes urine die hij verliest, de geur is heel sterk.
zelf doet hij er niet echt moeilijk over, maar als zijn broers erover klagen blijkt hij wel wanhopig. hij is aleens naar een specialist geweest maar daar werden geen lichamelijke gebreken geconstateerd. op schoolkamp of voor een logeerpartij gebruikt hij medicijnen, dat helpt wel wat. 'snachts is hij meestal droog, hooguit een keer te laat bij het toilet, hij wordt wel wakker. het probleem is vooral overdag.
wat kunnen wij nog voor training/ therapie met hem doen?

Antwoord:
donderdag, 2 januari 2003

Onze internetsite is een site van het Kenniscentrum bedplassen en bij uw zoontje is er sprake van broekplassen, hetgeen een heel ander probleem is. Ik begrijp wel dat u de vraag bij ons voorlegt, omdat er weinig andere informatie is op dit gebied. Het broekplassen van uw zoontje kan meerdere oorzaken hebben, die wij niet kunnen beantwoorden. Het is het beste om hiervoor naar een gespecialiseerd centrum te gaan. Waar dat is, is afhankelijk waar u woont. Ik noem er een paar:
De meeste academische ziekenhuizen hebben deskundigen op dat gebied, zoals Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht. Maar ook het Diaconessen ziekenhuis in Meppel, het Carolus ziekenhuis in Den Bosch, het ziekenhuis in Deventer en het Anthoniusziekenhuis in Nieuwegein weten veel van dit probleem af. Overlegt u het even met uw huisarts of met de kinderarts wanneer hij daar bekend is. Hij is nu 11 jaar en dan is het reŽel om gespecialiseerde hulp te zoeken. Ik hoop dat het lukt.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag