Vraag:
maandag, 13 januari 2003

ik heb een dochter van bijna 10 die nog in bed plast, ik heb de plaswekker en de minrin neusspray en tabletten al gebruikt maar nog geen resultaat ze is nu in behandeling bij de kinderarts en met hoop dat zij vanaf komt. Ik ben een alleenstaande moeder en ik koop de dry-nites die zo duur zijn en alleen maar 9 stuks in een verpakking.Mijn vraag is; is er geen goedkopere merk dat ik kan kopen? Ik hoop op een positief antwoord vooral voor mijn dochter
groetjes

Antwoord:
donderdag, 16 januari 2003

Het is jammer dat de plaswekker en Minrin niet geholpen hebben. Misschien is het toch nuttig om na te gaan waardoor dat niet is gelukt. Ik geef u een paar opmerkingen in overweging, die een reden kunnen zijn waarom deze methoden niet aansloegen.
- De wekker is op een te jonge leeftijd gebruikt. Uw dochter moet het zelf ook willen en leuk vinden om met de wekker te oefenen.
- Zij werd niet wakker van de wekker en/of zij is nog te jong om zelf te oefenen om er wel wakker van te worden

Wanneer zij niet wakker wordt van de wekker dan is het van belang dat zij leert de wekbaarheid te verhogen door voor het slapen gaan in te prenten dat zij wakker moet worden van de wekker of bijvoorbeeld een wachtwoord. U vindt daar informatie over op de site onder het hoofdstuk :Ētherapie, niet medicamenteusĒ.
- Bij terugval is niet onmiddellijk herstart met de wekker.

Wat betreft de Minrin het volgende:
- Minrin is niet op het goede tijdstip gegeven. Wanneer zij meestal vroeg in de nacht wakker is dan moet zij Minrin ruim ( vlak voor tot een uur ) voor het slapen in genomen worden, maar wanneer zij in de loop van de nacht nat is kan de Minrin beter in genomen worden wanneer hij 2 uur geslapen heeft door een wekker te zetten of door hem wakker te maken.
- Minrin kan ook te laag gedoseerd zijn. Zij mag maximaal 2 tabletjes per nacht. Dit zou u nog eens met de huisarts kunnen overleggen, met name voor de kamp periode of vakantie. Zij kan het dan thuis van te voren uit proberen.
- Minrin kan ook gebruikt worden in combinatie met een wekmethode of met de plaswekker. Na een droge periode moet eerst de Minrin worden afgebouwd.

Wat betreft de luiers moet ik u teleurstellen. Tot 12 jaar worden door de meeste verzekeringen geen luiers vergoed en er zijn geen goedkopere in de handel.
Wanneer u niet verder komt is professionele hulp nodig. Dit is afhankelijk waar u woont. U kunt eens informeren bij de GGD afdeling jeugd bij u in de buurt. Verder zijn er een aantal ziekenhuizen die begeleiding geven, zoals in : Meppel, Dordrecht, Arnhem, Deventer, Hoorn, Almelo. Kijkt u ook nog even op de site bij links. Ik wens u veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag