Vraag:
dinsdag, 14 januari 2003

Onze zoon wordt in april 8 jaar.
Hij is overdag nog steeds niet zindelijk.
Onderzoek bij een kinderarts heeft niets opgeleverd.
Ook behandelingen van een psychologe leiden niet tot het gewenste resultaat.
Het wordt voor hem maar ook voor ons een steeds groter probleem.
's Nachts is hij droog als we hem opnemen als we zelf naar bed gaan. Doen we dit niet dan is hij de volgende ochtend nat.
Wij weten het niet meer, heeft u nog een suggestie?
Mirjam

Antwoord:
donderdag, 16 januari 2003

Onze internetsite is een site van het Kenniscentrum bedplassen en bij uw zoontje is er sprake van broekplassen, hetgeen een heel ander probleem is. Ik begrijp wel dat u de vraag bij ons voorlegt, omdat er weinig andere informatie is op dit gebied. Het broekplassen van uw zoontje kan meerdere oorzaken hebben, die wij niet kunnen beantwoorden. Het is het beste om hiervoor naar een gespecialiseerd centrum te gaan. Waar dat is, is afhankelijk waar u woont. Ik noem er een paar:
De meeste academische ziekenhuizen hebben deskundigen op dat gebied, zoals Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht. Maar ook het Diaconessen ziekenhuis in Meppel, het Carolus ziekenhuis in Den Bosch, het ziekenhuis in Deventer en het Anthoniusziekenhuis in Nieuwegein weten veel van dit probleem af. Overlegt u het even met uw huisarts of met de kinderarts wanneer hij daar bekend is. Hij is nu 8 jaar en dan is het reŽel om gespecialiseerde hulp te zoeken. Ik hoop dat het lukt.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag