Vraag:
maandag, 20 januari 2003

Beste mensen,
Mijn naam is Guus Kruis en ik heb een praktijk als Klassiek Homeopaat in Soest.
de laatste maanden heb ik een heel aantal kinderen behandeld die bed-plaste.
Zij hadden allemaal al de verschillende bekende methodes geprobeeerd en die hadden niet geholpen. Alle kinderen die ik heb behamdeld zijn nu van hun klachten af.
Is het mogelijk dat deze mogelijk breder bekend wordt bij ouders van kinderen met dit probleeem.
Graag zou ik u mening hierover horen.
Vriendelijke groeten,
guus Kruis

Antwoord:
dinsdag, 21 januari 2003

Geachte heer Kruis,

Voor bedplassen zijn diverse behandelingen bekend. Een aantal daarvan zijn zeker effectief, maar omdat het spontane "genezings"percentage tussen de 15-18% per jaar ligt zijn er ook heel veel onzinbehandelingen.
Indien de gebruikelijke behandelingen niet gewerkt hebben is het zaak na te gaan waarom ze niet gewerkt hebben, meestal omdat ze op de verkeerde manier of te kort zijn toegepast.
Geen van de bestaande behandelingen werkt echter in alle gevallen. Daarom zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe behandelingsmogelijkheden. Indien u een "nieuwe" behandelingsmogelijkheid heeft waarvan u het gevoel heeft dat die zeer effectief is zou ik u willen stimuleren om daar wetenschappelijk onderzoek naar te doen en bij bewezen effect hierover te publiceren.
Op onze website proberen wij alleen die behandelingen te noemen die bewezen effectief zijn of waarvan algemeen (o.a. in de wereldliteratuur) wordt aangenomen dat ze effectief zijn (die dan nog wel bewezen moeten worden). U zult begrijpen dat wij ouders en kinderen niet willen belasten met therapieŽn die vervolgens niet effectiever blijken te zijn dan gewoon afwachten.

Met vriendelijke groet,


F.J.M. van Leerdam
secretaris KennisCentrum Bedplassen


Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag