Vraag:
maandag, 20 januari 2003

Enige tijd terug heb ik van u informatie ontvangen over het wekken met wachtwoord. Mijn zoontje van 9 heeft hier veel baat bij en voelt zich reuze trots! Fijn dat we bij jullie zo goed zijn geholpen, bedankt. Nu vroeg ik met het volgende af:
Mijn zoontje plast als hij naar bed gaat, leest een half uurtje, plast nogmaals en gaat dan slapen. Na 1,5 uur wek ik hem, hij zegt het wachtwoord (ik merk dat hij steeds makkelijker wakker wordt), gaat plassen en daarna weer slapen. Dit gaat nu zo'n twee weken goed. Hoe kunnen we dit gaan afbouwen of moeten we gewoon in 1 keer gaan proberen of hij de hele nacht droog blijft?

Antwoord:
vrijdag, 24 januari 2003

We zijn blij dat het wekprogramma goed geholpen heeft. Het is een goed teken dat hij nu zelf makkelijker wakker wordt. Het is verstandig het wekprogramma af te bouwen. Wanneer u nu 1,5 uur na slapen gaan wekt, dan verzet u de tijd naar 5 kwartier na slapen gaan. Na een droge week verzet u de tijd weer een kwartier totdat u bent aangeland 3 kwartier na het slapen gaan. Dan gaat u ermee stoppen. Het is wel heel belangrijk om bij terugval de training gelijk weer op te pakken anders verliest hij de vaardigheid.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag