Vraag:
maandag, 20 januari 2003

hallo ik ben een meisje van 15 jaar en ik schaam me heel er voor het bed plassen,ik ga ook niet bij iemand slapen of op kamp want ik schaam me zo erg ik durf ook niet naar de dokter te gaan om pillen er voor te vragen of kunt u mij een bijsluiter stuuren van die plas pillen want ik moet er echt van af
vriendelijke groetten
t.d

Antwoord:
vrijdag, 24 januari 2003

Jammer dat je niet met een huisarts over het bedplassen durft te praten. Misschien wil je moeder dat voor je doen of ga je samen met haar. Medicijnen om droog te worden kun je alleen via een recept van de huisarts krijgen. Deze medicijnen verminderen de urineproductie waardoor het voor sommige kinderen makkelijker is om droog te slapen. Informatie over de medicijnen vind je op de site . Via de homepage ga je naar ďmedicamenteusĒ en dan naar ďMinrinĒ.
Wanneer het bij jou helpt is het een goed middel op toch op kamp te kunnen. Je kunt ook eens overwegen om te trainen zoals op de site de Droogbedtraining staat uitgelegd. Wanneer het te moeilijk voor je is kun je ook hulp zoeken. Er zijn enkele ziekenhuizen die begeleiding geven zoals: in het ziekenhuis in Meppel, Dordrecht, Arnhem, Deventer, Hoorn, Almelo. Kijk maar eens wat bij jou in de buurt is. Veel succes.

Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentiethereapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag