Vraag:
woensdag, 29 januari 2003

ik ben 12 jaar,ik gebruik nu 4 maanden minrintabl.dit helpt altijd, wanneer ik een tablet vergeet dan ben ik 2 x snachts drijfnat.Daarvoor heb ik de plaswekker gebruikt ,maar dat hielp niet.
Overdag ben ik droog vanaf mijn 10e jaar. Daarvoor ben ik een jaar bij een mevrouw geweest om te vragen hoe ik over dag droog moest blijven.
Ik hoop dat u mij kan helpen.
hartelijke groeten , hanneke visser

Antwoord:
vrijdag, 31 januari 2003

Uit onderzoek is gebleken dat Minrin weinig bijwerkingen geeft ook bij langdurig gebruik niet. Overigens geeft de neusspray iets meer bijwerkingen doordat het het neusslijmvlies kan irriteren. Bij langdurig gebruik is tabletvorm aan te bevelen. Gebleken is wel dat kinderen en jongeren uiteindelijk niet afhankelijk willen zijn van de Minrin. Misschien is dat bij jou ook zo. De plaswekker heeft niet geholpen. Het kan zijn dat je een te kleine blaas hebt en de nacht niet kan overbruggen en dat je er een keer uit moet om te plassen. Je moet dan wel wakker kunnen worden. Het kan ook zijn dat je blaas groot genoeg is maar dat je niet wakker wordt van de signalen van de blaas. Wanneer de wekbaarheid een probleem is dan is het zaak daar op te oefenen. Dit kan door speciale oefeningen te doen. De Droog bedtraining doet een beroep op de wekbaarheid en zelfstandigheid. Uiteindelijk zal hij moeten leren wakker te worden om extra te plassen. Informatie vind je op de site onder de pagina “niet medicamenteus/therapie/Droogbed”. Het kan zijn dat het voor jou t emoeilijk is om het alleen te doen. Je kunt dan hulp zoeken. Je kunt via de site ook op links zoeken. Daar vind je de site van de GGD’s en particulieren adviesbureau’s. Er zijn ook enkele ziekenhuizen die begeleiding geven, zoals het Diaconessen ziekenhuis in Meppel, het Carolus ziekenhuis in Den Bosch, het ziekenhuis in Deventer, het ziekenhuis in Dordrecht, het Twenteborg ziekenhuis in Almelo, het ziekenhuis in Eindhoven weten veel van dit probleem af. Veel succes.


Met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg
Bestuurslid KCB en incontinentietherapeut

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag