Vraag:
dinsdag, 4 februari 2003

Beste kennis Centrum,

Ik zit met mijn handen in het haar!!!
Ik heb een zoontje van drie. Hij was zindelijk en had weinig ongelukjes in bed.
Een maand geleden begon hij in zijn broek te plassen, tijdens de nacht viel het nog wel mee, maar op de dag gingen er soms wel 8 broeken door heen.
Hij houd het net zolang op tot hij de helft in zijn broek doet. Ik heb hem al met van alles geprobeerd te belonen maar het maakt hem niet uit, hij vindt het ook niet erg om met een natte broek te lopen. Ik word er echt gek van en wil hem een pak voor zijn billen geven, maar dat helpt natuurlijk niet. WAT MOET IK DOEN???????????

Antwoord:
dinsdag, 4 februari 2003

Drie jaar is nog wel erg jong. Het is geen bedplasprobleem en hoort dus eigenlijk niet op deze site thuis. Ik kan een kleine reactie geven. Het kan zijn dat uw zoontje de vaardigheid om droog te blijven net geleerd heeft maar nu weer kwijt is omdat er te veel andere interessante dingen zijn die hem op dit moment meer boeien. Hij is nog erg jong, en ik zou er dan ook niet teveel een punt van maken. Help hem af en toe door hem te sturen en eventueel te belonen met een sticker. Wanneer hij er weer door geboeid is lukt het misschien. Wanneer het niet aanslaat rustig afwachten af en toe naar de wc sturen. Veel succes.

met vriendelijke groet

Marianne Vijverberg

Berstuurslid KCB en incontinentietherapeute.

Lees meer hierover

Terug naar het vragenforum
Stel zelf een vraag