Het medicijn Minrin wordt veelvuldig ingezet om van het bedplassen af te komen. Minrin zorgt ervoor dat er ‘s nachts minder urine wordt aangemaakt. Het stofje dat de urineproductie reguleert, is in een aantal gevallen, de oorzaak van het bedplassen. Minrin zorgt er dus voor dat gedurende bepaalde tijd het tekort wordt aangevuld. Minrin kan in monotherapie voor zowel een langere periode ingezet worden, als ook ter overbrugging van korte specifieke perioden zoals vakanties, logeerpartijen en kamp door de snelle werking.

In andere situaties kan Minrin uitkomst bieden als na een paar weken de plaswekker alleen onvoldoende resultaat biedt. Gelijktijdig gebruik van het snelwerkende Minrin zorgt er dan voor dat het zelfvertrouwen herwonnen wordt, waardoor de kans om de therapie succesvol te vervolgen wordt verhoogd.

Minrin is in drie vormen verkrijgbaar: smeltvorm, tabletten en een neusspray. De werkingstijd is 6-10 uur voor de smeltvorm en de tablet en 10-20 uur voor de neusspray. In geval van de neusspray is anders dan bij de smeltvorm en tablet dus kans op werking overdag. Dit is niet gewenst bij (nachtelijk) bedplassen. De neusspray vereist een speciale toedieningstechniek voor het kind. Het is dan ook aan te bevelen om de instructie op de bijsluiter goed op te volgen. Bij verkoudheid, allergie of onjuiste toediening kan de effectiviteit van de neusspray door verminderde opname in het neusslijmvlies afnemen. In deze gevallen en in het geval van slikproblemen of maag-darm stoornissen gaat de voorkeur uit naar de smeltvorm. Afhankelijk van de dosering van de neusspray wordt er 2-4 pufjes voor het slapen gaan gebruikt. De neusspray kan buiten de koelkast worden bewaard tot 25C0. Voor de tabletten geld 1 tot 2 tabletten innemen voor het slapen gaan.

De nieuwste toedieningsvorm is de Minrin Melt. Één of twee éénheden onder de tong voor het slapen gaan is voldoende voor een goed resultaat. De smeltvorm is gemakkelijk mee te nemen tijdens logeerpartijen, schoolkampen, vakanties en in de thuissituaties. Het lost direct op. Er hoeft dus niet te worden geslikt en het kan zonder water worden gebruikt. De werking vermindert niet in geval van neusverkoudheid of maag-darm problemen. Tijdens het gebruik van Minrin wordt veel drinken afgeraden. Minrin is niet alleen voor Enuresis nocturna (bedplassen) geregistreerd, maar ook nog voor andere ziektebeelden. Hiervoor worden andere doseringen aanbevolen.